Vasarā nekas tā nepievelk pie ledusskapja kā katls ar auksto zupu, kas pagatavota no kvasa. Lai to sagatavotu, jums būs nepieciešami visvienkāršākie produkti, kas, visticamāk, ir atrodami dārzā vai tirgū.
Kvasa izvēle
Veikala kvasam, kā likums, ir salda garša, kurai nevajadzētu būt īstā aukstajā zupā. Tāpēc jāmēģina izvēlēties kvasu ar pēc iespējas rūgtāku garšu.
Sastāvdaļas:
- 1,5 l nesalda kvasa
- 500 g kartupeļu
- 150 g novārīta vistas fileja
- 150 g desa
- 200 g redīsu
- 300 g gurķu
- 1 paprika
- 200 g loki
- 100 g dilles
Pagatavošana:
Novāra kartupeļus. Atdzesē, nomizo, sagriež kubiņos.
Desu, vistas fileju, vārītas olas, gurķi sagriež kubiņos. Redīsus un papriku sagriež plānās strēmelītēs. Smalki sagriež zaļumus.
Bļodā sajauc visas sagatavotās sastāvdaļas.
Pievieno sāli un piparu pēc savas garšas.
Bļodā ielej kvasu, pa virsu pārkaisa ar zaļumiem.
Pasniedz atdzesētu.
Skābais krējums ēdienam var dot sāta sajūtu, taču tiem, kas grib zaudē svaru, to labāk nelietot.
Labu apetīti!
[…] Atsvaidzinoša aukstā zupa ar kvasu […]